HANDIGE LINKS

Welkom in Guangzhou (of omstreken)!

Andere Nederlanders kom je tegen op NVG borrels, activiteiten georganiseerd door de NVG of het Nederlands Consulaat, of elders. Voor meer informatie over aanstaande activiteiten, klik je hier! Om je wat op weg te helpen, vind je hier informatie om jouw verblijf in Guangzhou makkelijker en leuker te maken!

CONSULAIRE INFO

Voor informatie, adres, en contactinfo van het consulaat, voor paspoorten, visa en andere consulaire zaken, klik hier. Om te registreren bij de ambassade en informatie over de veiligheidssituatie, klik je hier. Of volg de LinkedIn en Instagram pagina’s voor het laatste nieuws.

WINKELEN

Winkelen kan het beste via Taobao of Jindong, maar Baopals is ook handig als je Chinees nog ‘bu hao‘ is, maar je Engels ‘hai hao‘. Nogogo en Guangzhou Grocery zijn de supermarkten met geïmporteerde producten die thuis bezorgen. Of je gaat naar Carrefour, Metro, Sam’s Club, Walmart of een van de andere internationale hypermarchés!

VERVOER

Voor lokaal vervoer gebruik je de taxis, DiDi (de Chinese Uber, ook in het Engels). Auto’s huren gaat alleen in het Chinees, en met Chinees rijbewijs. Zuche is groot en betrouwbaar, al hebben de meeste internationale autoverhuurbedrijven ook vestigingen of partnerships in Guangzhou. En uiteraard is er de Guangzhou Metro en bussen. Of de deelfietsen (alle in het Chinees en Chinese bankrekening benodigd))!

UITSTAPJES

Voor recreatie en uitstapjes zijn er duizenden mogelijkheden! In Guangzhou zijn er musea, kunstgalerieën, bioscopen met Engelstalige films, parken, sportgelegenheden, dierentuinen, pretparken, zwemparadijzen, toeristische attracties en nog veel meer. Er is ook een Nederlander die dagelijkse fietstoers door Guangzhou aanbiedt: Cycle Canton. Een hotel voor een weekendje weg boeken is makkelijk te boeken met Trip.com.

CITY GUIDE

Om al het mooie en nuttige van Guangzhou te vinden, inclusief al die recreatie en uitstapjes die hierboven staan beschreven, ga je naar www.bungamonkey.com. Hier vind je 3,000+ plekken, van restaurants en bars, tot schoenmakers en uitjes voor de familie. Allemaal in het Engels en gratis.

Heb je nog meer tips of ideeën, laat het ons weten!

Leave a Reply