Metro

De metro in Guangzhou is echt 1 van de beste ter wereld! En ook 1 van de drukste!
Er ligt een uitgebreid netwerk van 14 lijnen en 257 stations die je een machtig bereik geven.

De metro brengt je ook naar het vliegveld. Vanuit hartje Guangzhou naar Baiyun Airport in ongeveer 45 minuten voor maar RMB 7.

 

Je route plannen

De Explore Guangzhou metro app (voor zowel Android als Apple, zoek op Explore Guangzhou) is een echte must have als je wel eens met de metro in Guangzhou wil reizen. Op je computer je route plannen kan ook: http://www.exploregz.com/metro/.

Sinds de Asian games zijn alle stationsnamen ook in het Engels aangegeven, dus dat maakt het reizen al een stuk eenvoudiger. Ook hebben alle inrichtingen van de verschillende stations een eigen, herkenbare kleur, zodat je al beter weet of je op het juiste station bent zonder de naam gezien te hebben.
En inmiddels zijn alle stations voorzien van een eigen nummer (Combinatie van het nummer van de lijn, en het station op die lijn.) dus nog makkelijker afspreken nu.

Tickets

Ticket automaat
De rijen voor de ticket automaten, waar je met cash  kan betalen (alleen kleine biljetten of munten) zijn vaak lang. Heeeeeeel lang. Geen aanrader dus.
Ook hier staan inmiddels wat nieuwere machines die WeChat pay ondersteunen mocht je dat gebruiken. Doe je dat niet? Doen! Echt een aanrader als je wat langer in Guangzhou verblijft.

Betaal pas
De ‘Yang Cheng Tong’ is het ideale betaalmiddel voor de frequente metro reiziger (Meer over deze kaart HIER). Niet wachten om een kaartje te kopen, direct doorlopen, korting vanaf je 16e trip in 1 kalendermaand van 40%.
En je kan er meteen je drankje bij de 7-11 mee afrekenen 🙂 Of zelfs je taxi als je nog verder moet reizen. Dus eigenlijk voor iedere inwoner van Guangzhou een must have kaart! Te vergelijken met de octopus kaart van HK.

Yang Chen Tong kaart

Leave a Reply