OVER NVG

De ‘Nederlandse Vereniging Guangzhou’ ofwel de NVG is een vereniging voor alle Nederlanders die in Guangzhou en omgeving verblijven.

Je mag ook Nederlandstalige Vereniging Guangzhou lezen, want uiteraard zijn onze zuiderburen van harte welkom op al onze activiteiten. Uit eerdere events blijkt dat niet alleen de taal ons bindt 🙂

DOELGROEP

De NVG is speciaal bedoeld voor Nederlandstalige personen die in Guangzhou werken, wonen of regelmatig in Guangzhou komen.
Dat zijn expats en hun familie, studenten, zelfstandigen, etc.

EVENTS

Iedere 2e vrijdag van de maand is er een gezellige borrel in een ongedwongen sfeer. Een leuke manier om kennis te maken met andere personen die ook in Guangzhou wonen/werken.

Het is natuurlijk leuk als je in een ander land woont om de lokale gewoontes en gebruiken te proeven. Nog leuker is het als je ook nog van de typisch Nederlandse feesten en gebruiken kan genieten, al dan niet met een oosters tintje. Wij Nederlanders zijn open en reislustig, maar we blijven Nederlanders. Zo organiseren we voor alle Nederlanders en anderen met het oranje gevoel het Koningsdag feest in Guangzhou. Voor de kleintjes onder ons is er ook het Sinterklaasfeest. Speciaal daarvoor hebben we een overeenkomst met de goedheiligman zodat hij ook langs komt in Guangzhou! En niet alleen Nederlandse kinderen zijn daar erg blij mee. Ieder jaar blijken weer meer kinderen uit veel verschillende landen het goede hart van Sinterklaas te ontdekken.

CONTACTEN

Kom je net wonen in Guangzhou of ben je slechts even op bezoek? Handig en leuk om dan direct wat mensen te leren kennen die dezelfde ervaring al meegemaakt hebben.

SPONSORING / KOSTEN

We houden als non-profit vereniging de hand op de knip. Maar het organiseren van events gaat soms wel in de papieren lopen. De tijd steken we er graag in, maar de kosten moeten wel gedekt worden. Onze sponsors helpen ons daarbij.

Wil jij of je bedrijf ons sponsoren en zo de vereniging een financieel hart onder de riem steken? Mail naar info@nvguangzhou.org en we nemen graag contact met je op.

De uitgaven voor de events worden gedekt door het vragen van een toegangsprijs voor de bezoekers en met behulp van de sponsors. Je hoeft dus geen lid te worden van de NVG, maar ook prive kun je een financieel steentje bijdragen en als vrijwilliger is iedereen ook van harte welkom om de handen uit te mouwen te steken.

Bezoek onze activiteiten!

Stuur ons een e-mail als je nog vragen hebt. En ga vooral naar onze activiteiten en help jezelf, de NVG en de hele Nederlandse gemeenschap in Guangzhou aan een leuke actieve vereniging.

Leave a Reply